Film Judo

Sugata Sanshiro (1943)

Sugata Sanshiro (1943)

    Sugata Sanshiro

Sanshiro, a strong stubborn youth, comes to the city to apprentice at a jujitsu school. His first night, he sees Yano in action, a master of judo, a more spiritual art, and he begs to be Yano’s student. As the youth learns technique, he must also learn “satori,” the calm acceptance of Nature’s law. If he can balance strength and control, then judo may become the training regimen for the city’s police, Sanshiro can gain respect from an old teacher in a jujitsu school, and he can win the hand of Sayo, that teacher’s daughter, who is also sought by jujitsu’s finest master, the implacable Higaki, who vows to kill Sanshiro in a midnight fight on a windswept mountainside.

Plot Summary for Sugata Sanshiro (1943)

kalo gasalah pernah liat komiknya deh bbrp bulan yg lalu.. sptnya komik underground sih “JUDO WAY” apa “JUDO STYLE” … tapi pas nyari2 lagi ga nemuin ada yg tau?

halah jadi lupa yg penting,… err, ..Ada yg punya film ini ga? kalo beli ada ga dvd nya yg sub bhs inggris? & dimana ya belinya?

technorati tags:, , , , ,

2 Tanggapan

  1. halo, salam kenal.

    film sugata sanshiro ini mengambil tokoh utama berdasar tokoh asli, saigo shiro, yang menciptakan jurus Yama Arashi. padahal badannya kecil dan pendek, tp sangat kuat dalam judo.

    film ini masih hitam putih, karya sutradara legendaris Kurosawa Akira. ada yang jual kok di internet, satu cd 15.000an kira2. kl 2 cd jadi 30 rebu. ntar kl sempet aku cariin di archive email2ku.

    salam dari aikidoka dan judoka malang🙂

  2. salam kenal juga mas hideyoshi,

    boleh dong kalo tidak merepotkan. kita tunggu ya info nya🙂

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: